USLUGE

Digitalni ortopan

Panoramski 2D snimak kompletne gornje i donje vilice sa svim zubima i okolnim koštanim strukturama, temporomandibularnih zglobova i maksilarnih sinusa. Na ovom snimku se mogu videti i korenovi zuba, njihov položaj kao i zubi koji jos uvek nisu iznikli.  Izuzetno je važan u savremenoj dentalnoj dijagnostici i predstavlja zlatni standard za planiranje  lečenja i terapije.

Simanje zuba na digitalnom  ortopan aparatu  poslednje generacije traje kraće nego na klasičnim analognim aparatima, što samo snimanje čini udobnijim i komfornijim za pacijenta.  Snimci načinjeni na digitalnom aparatu su  mnogo boljeg kvaliteta i rezolucije a doza zračenja za samog pacijenta je višestruko  niža. Savremeni softver poslednje generacije nam daje mnogo mogućnosti i alata u obradi i dobijanju najboljeg mogućeg  snimka za svakog pacijenta ponaosob.

Svi snimci dobijeni u digitalnom formatu se mogu odštampati na film foliji, narezati na CD-u  ili poslati na e-mail ili viber.

Dečiji digitalni ortopan

Detaljan prikaz obe vilice sa svim zubima, kao i sa zubima koji još uvek nisu iznikli.

Razlika u odnosu na snimanje odraslih pacijenata je u tome što se najmladji pacijenti  snimaju po posebnom programu i protokolu koji podrazumeva:

  • Kompjuterski redukovanu dozu zračenja
  • Manje zračno polje
  • Kraće vreme ekspozicije
  • Posebnu dečiju zaštitnu olovnu kecelju.

Upotrebom ovih protokola doza zračenja se dodatno smanjuje i do 40 % u odnosu na odrasle pacijente, uz dobijanje standardno kvalitetnog snimka.

Dentalni radiogram

Retroalveolarni ili “mali” snimak je najčešći tip snimanja zuba i predstavlja ciljani snimak jednog, dva ili tri susedna zuba. Pruža precizne i detaljne informacije o stanju celog zuba:  krunice, njegovog korena i okolnih struktura. Decenijama je nezamenljiv u dentalnoj dijagnostici.

Prednosti digitalnog snimanja u odnosu na tradicionalno:

  • Višestruko niža doza zračenja za pacijenta
  • Softverska obrada snimka daje bolju rezoluciju i kvalitetniji snimak
  • Snimak se u digitalnom formatu može slati na e-mail i viber, narezati na CD ili odštampati na film foliji.

Snimanje se ne zakazuje
Obezbedjen parking